gepofte aardappel

RECEPT GEPOFTE AARDAPPEL

Gepofte aardappel met frisse crème fraîche is samengesteld door chef Patrick van Ron Gastrobar Oriental Downtown. Lekker voor op de barbecue in de zomer, maar ook tijdens de wintermaanden op de grill!

Ingrediënten:

  • 2 grote kruimige aardappelen
  • Crème fraîche
  • Bieslook
  • Citroen

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen in koud water.
  2. Prik met een vork gaatjes rondom.
  3. Plaats de aardappelen in aluminiumfolie en bestrooi rijkelijk met peper en zout.
  4. Wikkel in de folie.
  5. Plaats de pakketjes naast de kolen op de barbecue voor ongeveer 1,5 uur totdat de aardappels gaar zijn.
  6. Snij de bieslook in kleine ringetjes.
  7. Doe de crème fraîche in een kom.
  8. Voeg peper, zout, citroen zest en de bieslook toe en meng goed door elkaar.
  9. Haal de pakketjes van de bbq en snij de aardappel open.
  10. Besmeer met de crème fraîche en maak af met bieslook.

Eet smakelijk!
 

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Henk tuin

Ik moet nog weleens de vraag beantwoorden hoe ik in dit prachtig mooie vak ben gerold en dan zeg ik altijd: ” Het is allemaal

Rons passie voor koken

De mooie en bruisende Ron Gastrobar-restaurants en andere culinaire ondernemingen van Ron kunnen maar uit één ding voortkomen: passie! Passie voor horeca, ondernemen en natuurlijk

Wijn

De wijnkaart

Ik krijg vaak vragen over de wijnkaart. Over de opbouw, de invulling en waarom ik voor bepaalde wijnen heb gekozen. Soms heb ik een duidelijk

Wijn

Intro wijnblog

Mij is gevraagd of ik een wijnblog wilde maken voor de website. Een paar leuke items over wijn. Natuurlijk! Ik praat namelijk graag over wijn,

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!