gepofte aardappel

RECEPT HUISGEMAAKTE FRIETEN

Als bijgerecht, naast je burger, naast een lekker stukje vlees; wie houdt er niet van lekkere friet op tafel? Wij hebben het pérfecte recept gevonden voor de meest knapperige en toch luchtige frieten. En die delen wij nu met jou!

Ingrediënten:

  • 2 stuks grote kruimige aardappels
  • 3 liter zonnebloemolie om te frituren
  • Zout

Bereidingswijze:

  1. Was de aardappelen schoon onder de kraan
  2. Snij de aardappelen in plakken van 1 cm dik
  3. Snij die plakken vervolgens in verschillende frieten van 1 cm dik
  4. Blancheer de aardappels 2,5 minuten lang in kokend water
  5. Laat de frieten uitwasemen op een plateau
  6. Frituur de frieten eerst op 150 graden voor 4 minuten lang
  7. Laat de frieten vervolgens weer uitwasemen op een plateau
  8. Frituren de frieten op 175 graden voor 4 minuten lang
  9. Zout de frieten

Tip! Top de frietjes af met peterselie en Parmezaanse kaas. Oók lekker om te dippen met onze barbecuesaus.

Eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
E-mail
Share on whatsapp
WhatsApp
Appeltje Eitje

Verder in Gastronieuws

Henk tuin

Ik moet nog weleens de vraag beantwoorden hoe ik in dit prachtig mooie vak ben gerold en dan zeg ik altijd: ” Het is allemaal

Rons passie voor koken

De mooie en bruisende Ron Gastrobar-restaurants en andere culinaire ondernemingen van Ron kunnen maar uit één ding voortkomen: passie! Passie voor horeca, ondernemen en natuurlijk

Wijn

De wijnkaart

Ik krijg vaak vragen over de wijnkaart. Over de opbouw, de invulling en waarom ik voor bepaalde wijnen heb gekozen. Soms heb ik een duidelijk

Wijn

Intro wijnblog

Mij is gevraagd of ik een wijnblog wilde maken voor de website. Een paar leuke items over wijn. Natuurlijk! Ik praat namelijk graag over wijn,

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE GASTRONIEUWS!